PROFILRYTTARE

Mitt namn är Emmalouise Wendin Löwgren, född -94 och är bosatt norr om Uppsala omringad av våra fantastiska hästar. Jag började min elitsatsning -15 tillsammans med Cosmo, och i år är vi aktuella för vårt första svenska mästerskap tillsammans. Lag-SM 2019!

Stallets egna ”Black Beauty” är femåriga Matheo. Målet tillsammans med honom under -19 är bland annat Falsterbo och Jönköping Horse Show.

Att skapa trygga och starka hästar är något jag brinner för. Mitt mål är att lägga grund och utbilda unga hästar upp till Grand Prix! Jag är så glad över att @mustangsaddlery vill vara med i vår satsning. Följ gärna vår resa tillsammans på @emmalouisedressage.

Jag heter Lovisa Adamsson och är 15 år. I hela mitt liv har jag alltid tyckt om hästar då jag är uppväxt på en gård med hästar. När jag var 7 år fick jag min första dressyr ponny som jag tävlade nationell ponnydressyr på.

Sedan 2015 har jag haft en ponny som heter Adrenalin, henne har jag startat tre stycken SM och ett NM. Vi tog SM-brons 2017 och lag NM-guld2017 vi tävlade även küren på Elmia Scandinavian Horse Show 2017. 2017 fick vi också förfrågan om att tävla i Falsterbo, men vi tackade nej p.g.a att det blev för många tävlingar på kort tid.

2018 hade vi ett flertal vinster och placeringar i de nationella klasserna. 2018 tog vi oss till A-final på SM och slutade till sist på en 6:e placering totalt.

Vårat mål för 2019 är att ta en medalj på SM och att bli uttagna till NM.

Jag heter Wilma Sjöblom och är 15 år. Har ridit och haft hästar i hela mitt liv och bor på en hästgård i Stockholm. Min häst heter Ora’miss och henne har jag utbildat själv. När hon kom till mig var hon bara inriden så hon är väldigt speciell för mig. Jag har haft henne i lite mer än 2 år och förra året debuterade hon på hoppbanan och gjorde de jättebra.

Nu kommer vi satsa mer på dressyren och se vart de leder oss. Hon är en shagyaarab som är guldiplomerad. Ora’miss har visat upp sig på både Elmia och SIHS. Hon är född 2007 och världens snällaste.  

Vi är jättetacksamma över att få vara en del av fantastiska MustangSaddlery då sadlarna är något av de viktigaste.

Dressyrardennern Torsten!
Torsten är 11 år gammal, 

E: Kuno te Zande-Mareng Blanco. Jag Linda Nilsson och min sambo skulle flytta till egen gård. Pappa tyckte då att: Linda kan du inte köpa dig en ”riktig” häst nu! Jo tänkte jag; Varför inte! Då kom TORSTEN in i bilden! Och det ångrar jag inte en sekund! Torsten var meningen att han skulle bli min körhäst och arbeta lite skogen och så. Men det visade sig ganska så snabbt att Torsten ville något helt annat. Jag red in honom på sen hösten när han var 3 år. I början red jag enbart i skogen och varierade det med lite körning. Jag började allt eftersom att introducera dressyren för Torsten och han visade direkt att han älskar sitt jobb som dressyrhäst! Torsten älskar att arbeta, han är MYCKET arbetsvillig, mycket lättriden trots sin storlek och vill alltid vara tillags. Torsten är alltid villig och ambitiös till att lära sig nya saker. Så det tog inte lång tid innan vi satsade helhjärtat på dressyren.






För att kunna ta honom vidare och för bästa hjälp så började jag ta med honom på träningar för min tränare Marika Martinsson, och hon liksom jag bara älskar honom! Vi började sedan så småningom ta oss ut på tävlingsbanorna och vi fick så mycket fina lovord dit vi kom. Både från medtävlande och från domare. I början åkte vi på pay and ride för att jag inte hade någon sadel till Torsten utan red med en såkallad barbackagjord och schabrak. Men det gick hur bra som helst, vi red LB på 68 % och LA på 65 %. Många tycker att det är så kul att se en så annorlunda häst på dressyrbanorna och som gör det med en sådan glädje som Torsten gör! När jag sedan hittade en sadel till Torsten så gav vi oss ut på de ”riktiga” tävlingarna. Där har vi lyckats mycket väl också, vi har plockat en del placeringar men även vunnit LB på 73 %! Och nu ca 5 år senare så tävlar vi på regional MSV B nivå inom dressyren! Där vi har lyckats rida på godkända 62,97 %! Det är så roligt att kunna visa att det GÅR att plocka upp även kallbloden till de högre nivåerna inom dressyren och att det går bra att tävla även på denna höga nivå!

Och vad roligt är, det är att Torsten absolut inte har nått sin maxgräns utan det finns mycket mer kapacitet i honom att plocka fram. Vi har tack vare Svenska hästavelsförbundet och Avelsföreningen för svenska ardennerhästen fått göra en rad olika uppvisningar på helt fantastiska ställen! Vi har fått vara med på Sweden International Horse Show, Eurohorse i Göteborg, på hästfesten på Tyresö slott. Men det största som vi hittills varit med på är när vi fick vara med och rida den stora invigningen för Europamästerskapen på Ullevi i Göteborg. Det var helt magiskt! Vi fick även rida egen uppvisning på tävlingsbanan på Heden. Så fantastiskt kul att få visa upp oss i den miljön!
Vi håller i dagsläget på att träna passage, lite piaff och seriebyten på Torsten och han älskar det! Ju mer han får lära sig desto gladare är han! Vi kommer nu att träna på för att komma upp till toppen så får vi se hur långt det räcker! Och jag hoppas att vår resa kan inspirera andra till att ta ut sina kallblod på tävlingsbanorna! För jag tror att det finns många fina kallblod där ute som kan göra sig mycket väl inne på dressyrbanorna!

Paradressyr blev min, Kristina Alderheims, gren efter en olycka 2009. Tillsammans med min häst Banjo har det nu blivit medaljer på SM och internationella starter. Spännande fortsättning följer.

Tävlingsryttare eller ej behövs ett gott team kring ett ekipage. Och i det teamet har förstås en ändamålsenlig sadel en viktig roll. Jag är tokglad att jag hittat till Mustang Saddlerysom visar sådan respekt och ödmjukhet inför både mig och min häst. I början - och oskadad - av min karriär trodde jag att sadeln bara behövde passa hästen, men nu vet vi bättre.

Namn: Alexandra Jurå
Häst: Kiral V född 2015 efter Contener/Calypso.
Disciplin: Fälttävlan
Född: 4/3-95
Från: Harbo (Uppsala)
Utbildning: C- tränare 
Största merit: Bästa svensk på EM i Italien 2016
Jobb: Lämnade huvudkontoret på Back on Track och började heltid på Team Jurå Coaching för att gör det jag brinner för-UTVECKLING.
Assistent: Min hund Aussie Melker

Nu lämnar Alexandra Jurå Back on Tracks huvudkontor för att kunna coacha ännu fler. Efter flera år i landslaget erbjuder @teamjuracoaching träningar i hoppning, dressyr & terräng. Även mentalcoaching, tillridning/inridning ponny/häst och kurser. Alexandra Jurå är C-tränare och professionell fälttävlans ryttare som ridit i det svenska landslaget mellan 2013-2016. Detta har lett till flera meriter som bl.a. både SM & NM brons samt bästa svensk på EM i Italien-topp 30 i Europa 2016.

”Jag rekommenderar Mustang Saddlery till mina elever idag så det kändes som en självklarhet att ha Mustang Saddlery med i teamet. De har verkligen ett brett sortiment av sadlar som passar de kan skräddarsy till alla. Jag är så tacksam och stolt att ha en av Sveriges kunnigaste och bredaste sadelmakare på marknaden i teamet. Det bästa är att du alltid kan byta ut din sadel emot någon annan om du tröttnat eller om det inte passar längre! ”
Nyfiken på att veta mer om mig? Kika gärna in Team Jurå Coaching eller Alexandra Jurå på Instagram  

Maya Andersson

Jag har hållit på med ridning så länge jag kan minnas. Tack vare mammas bakgrund inom hästar satt jag på hästryggen innan jag kunde gå och än har jag inte hoppat av.  


När jag var 19 år skaffade vi min första storhäst. Tanken var att tävla den på debutantnivå inom fälttävlan. Idag har vi haft framgångar som jag aldrig ens hade kunnat hoppas på. Madde, som hästen kallas, har ett hjärta av guld och ställer upp i alla lägen oavsett vilken disciplin det gäller. Under årets säsong tog vi oss ut på de internationella banorna för första gången. Framgångarna under 2021 gav oss en plats i Sveriges lag under det Nordisk-Baltiska Mästerskapet i slutet på säsongen. Laget tog hem guldet. Säsongen avslutades med ett SM-brons.


Att hålla på med hästar är stundvis mycket slitsamt, jag spenderar mellan 3-8 timmar i stallet varje dag. De allra flesta som håller på med fälttävlan på den här nivån har oftast bättre förutsättningar än mig. Trots detta lyckas jag upprätthålla en hög nivå inom sporten.