PROFILRYTTARE

Mitt namn är Emmalouise Wendin Löwgren, född -94 och är bosatt norr om Uppsala omringad av våra fantastiska hästar. Jag började min elitsatsning -15 tillsammans med Cosmo, och i år är vi aktuella för vårt första svenska mästerskap tillsammans. Lag-SM 2019!

Stallets egna ”Black Beauty” är femåriga Matheo. Målet tillsammans med honom under -19 är bland annat Falsterbo och Jönköping Horse Show.

Att skapa trygga och starka hästar är något jag brinner för. Mitt mål är att lägga grund och utbilda unga hästar upp till Grand Prix! Jag är så glad över att @mustangsaddlery vill vara med i vår satsning. Följ gärna vår resa tillsammans på @emmalouisedressage.

Jag heter Lovisa Adamsson och är 15 år. I hela mitt liv har jag alltid tyckt om hästar då jag är uppväxt på en gård med hästar. När jag var 7 år fick jag min första dressyr ponny som jag tävlade nationell ponnydressyr på.

Sedan 2015 har jag haft en ponny som heter Adrenalin, henne har jag startat tre stycken SM och ett NM. Vi tog SM-brons 2017 och lag NM-guld2017 vi tävlade även küren på Elmia Scandinavian Horse Show 2017. 2017 fick vi också förfrågan om att tävla i Falsterbo, men vi tackade nej p.g.a att det blev för många tävlingar på kort tid.

2018 hade vi ett flertal vinster och placeringar i de nationella klasserna. 2018 tog vi oss till A-final på SM och slutade till sist på en 6:e placering totalt.

Vårat mål för 2019 är att ta en medalj på SM och att bli uttagna till NM.

Jag heter Wilma Sjöblom och är 15 år. Har ridit och haft hästar i hela mitt liv och bor på en hästgård i Stockholm. Min häst heter Ora’miss och henne har jag utbildat själv. När hon kom till mig var hon bara inriden så hon är väldigt speciell för mig. Jag har haft henne i lite mer än 2 år och förra året debuterade hon på hoppbanan och gjorde de jättebra.

Nu kommer vi satsa mer på dressyren och se vart de leder oss. Hon är en shagyaarab som är guldiplomerad. Ora’miss har visat upp sig på både Elmia och SIHS. Hon är född 2007 och världens snällaste.  

Vi är jättetacksamma över att få vara en del av fantastiska MustangSaddlery då sadlarna är något av de viktigaste.

Paradressyr blev min, Kristina Alderheims, gren efter en olycka 2009. Tillsammans med min häst Banjo har det nu blivit medaljer på SM och internationella starter. Spännande fortsättning följer.

Tävlingsryttare eller ej behövs ett gott team kring ett ekipage. Och i det teamet har förstås en ändamålsenlig sadel en viktig roll. Jag är tokglad att jag hittat till Mustang Saddlerysom visar sådan respekt och ödmjukhet inför både mig och min häst. I början - och oskadad - av min karriär trodde jag att sadeln bara behövde passa hästen, men nu vet vi bättre.

Maya Andersson

Jag har hållit på med ridning så länge jag kan minnas. Tack vare mammas bakgrund inom hästar satt jag på hästryggen innan jag kunde gå och än har jag inte hoppat av.  


När jag var 19 år skaffade vi min första storhäst. Tanken var att tävla den på debutantnivå inom fälttävlan. Idag har vi haft framgångar som jag aldrig ens hade kunnat hoppas på. Madde, som hästen kallas, har ett hjärta av guld och ställer upp i alla lägen oavsett vilken disciplin det gäller. Under årets säsong tog vi oss ut på de internationella banorna för första gången. Framgångarna under 2021 gav oss en plats i Sveriges lag under det Nordisk-Baltiska Mästerskapet i slutet på säsongen. Laget tog hem guldet. Säsongen avslutades med ett SM-brons.


Att hålla på med hästar är stundvis mycket slitsamt, jag spenderar mellan 3-8 timmar i stallet varje dag. De allra flesta som håller på med fälttävlan på den här nivån har oftast bättre förutsättningar än mig. Trots detta lyckas jag upprätthålla en hög nivå inom sporten.