Välkommen till MUSTANG SADDLERY vi är märkes oberoende sadelutprovare och sadelmakare med helheten i focus. Vi utför alla typer av sadeltjänster, så som omstoppningar, förmedling av begagnade sadlar, sadelmakeri, utprovning av nya eller begagnade sadlar, kontroller av alla sadelmärken, konsultation och har en mycket unik utbytesgaranti.  

JEFFRIES SPORT JUMP

En mycket sportig och unik fälttävlanssadel tillverkad av Jeffries i England. Denna moderna monoflap sadel har en väl framskuren kåpa som passar mycket bra till den långbenta ryttaren. Har ett mellandjupt säte för optimal komfort. Kommer med stora utanpåliggande knästöd och ett mellanstort vadstöd för optimal hjälp över såväl de höga som låga hindren.

Detta är en monoflap hoppsadel som har kåpan infäst under bossan, vilket ger en otrolig närhet till hästen. Tack vare detta är den också väldigt smal i sin midja utan att överhuvudtaget kompromissa på hästens rygghälsa. Den har en mycket öppen U-formad bom med sittpunkten långt fram. 

De breda fina trapetziusavlastande fårullstoppade panelerna i kombination med den breda, U-formade bommen ger hästen en otroligt fin bogfrihet och rörelsefrihet i hela ryggen. 

Är tillverkad av ett högkvalitativt greppigt engelskt läder. Går att beställa i vilken färg man vill.